Sint Pieter in Rome Foto EPA
In beeld

Bibberrrrren in Eurrrropa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

In een groot deel van Europa is het superkoud. Kouder dan normaal rond deze tijd. Dat geeft pret, maar ook problemen.

Puglia Foto AFP

De plotselinge koudegolf maakt het leven van mensen die op straat wonen zwaar. Er zijn de afgelopen dagen 23 vluchtelingen en daklozen overleden in Polen, Italië, Bulgarije en Rusland.
Moskou Foto EPA

In Rusland daalde de temperatuur naar voor deze periode ongekende diepte. Zelfs de Russen zelf zijn erdoor verrast. Dit weekend werd het in Moskou min 28 en in het noordelijke dorpje Klin werd 35,9 graden onder nul gemeten.
Korinthe  Foto AFP

Ook in streken waar het normaal niet zo winters is, lijkt het nu een vrieskist. In Turkije en Griekenland is het bitter koud. In Istanbul werden honderden vluchten geannuleerd. En op een aantal Griekse eilanden viel een pak sneeuw waardoor de antieke oudheden er sprookjesachtig uitzagen.
Boedapest  Foto EPA

Volgens meteorologen blijft het de komende tijd op veel plekken in Europa koud. Ook Nederland krijgt weer een koud golfje over zich heen. Voor donderdag wordt er natte sneeuw, ijzel en hagel verwacht. En een ijskoude stormwind!
Berlijn Foto EPA

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren