Nike Adapt BB

Zelfstrikkende schoen nu wereldwijd te koop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Dertig jaar geleden werd hij bedacht voor een science fiction-film, maar nu is-ie in het echt te koop: de zelfstrikkende sneaker. De Nike Adapt BB is een slimme basketbalschoen die van alles kan.

In de schoenzool zit een elektronisch systeem dat de schoen automatisch strak trekt, zodra je je voet erin steekt. Hoe strak dat is, regel je met een knopje aan de zijkant of via een app op je telefoon. De app onthoudt hoe je je schoenen tijdens verschillende activiteiten draagt.

Smartschoenen

Volgens de makers kun je de functies in deze 'smartschoenen', ook jaren nadat je ze gekocht hebt, updaten via de app. Hoe de Nike Adapt BB precies werkt en wat-ie allemaal nog meer is te zien in deze video.

New York

Drie jaar geleden, in 2016, kwam Nike ook al met zelfstrikkende schoenen. Die waren toen alleen te koop in twee winkels in New York. En je moest er flink wat geld voor neerleggen, namelijk 720 dollar. Dat is ongeveer 630 euro. De nieuwste versie is verkrijgbaar voor iets minder dan de helft.

Ken je de power laces van Marty McFly uit de film Back to the Future 2 uit 1989 nog niet? Je ziet ze in deze scène: 

Back to the Future 2 - Nike Air 2015 Kicks

Anderen lazen ook: Ophef in Amerika over sporter in Nike-reclame.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren