Zij werken op de redactie van 7Days

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat 7Days precies is? Dat lees je hier. Onze vaste bloggers vind je hier. Maar wie zijn die types die elke week OP de redactie de krant voor jullie in elkaar zetten en de site vullen? Nou, daar komen ze: 

Henrike van Gelder: hoofdredacteur
Na jarenlang voor grote mensen kranten en bladen te hebben gewerkt, is Henrike sinds kort onze chef bij Kidsweek en 7Days. Je zou dus denken dat ze heel serieus is. En dat is ze ook. Maar ze houdt ook erg van dierennieuws, kinderboeken, films en shownieuwtjes. Op gympies of slippers hopt ze van bureau naar bureau om zich overal een beetje mee te bemoeien. En dat is precies wat een hoofdredacteur moet doen.

Maartje
Maartje Dammers: eindredacteur
Ze is dol op woorden. En zinnen, en letters. Ze checkt de krant van voor naar achter en onder naar boven voordat hij naar de drukker gaat. Ze schrijft bovendien elke week over tv en shownieuws. 

 

Jacqueline Ancona: redactiecoördinator
Eigenlijk is zij degene die elke week zorgt dat Kidsweek, 't kleinere broertje van 7Days, prachtig naar de drukker gaat. Maar daarnaast schrijft ze ook nog stukjes voor online en soms voor de krant. 

 

Lisette Gerbrands: coördinator online
Lisette is coördinator online en zorgt ervoor dat de website van Kidsweek en grote broer 7Days dagelijks wordt gevuld met de meest interessante en leukste artikelen. Op haar scherm heeft ze tientallen websites open staan zodat ze op de hoogte blijft van wat er speelt in de wereld. Gaat er iets viral? Dan zorgt ze ervoor dat de redactie er een artikel over schrijft zodat zij het daarna via social media de wereld in kan slingeren.

 

Sandra van de Wiel: redacteur
Een mysterieuze vermissing in Brazilië of een dwarse prinses uit Japan. Sandra schrijft vooral over nieuws uit het buitenland. Alleen voor de krant? Nee hoor, ze schrijft ook artikelen voor de website van Kidsweek en grote broer 7Days. Daar kan ze zich bezighouden met het allerlaatste nieuws. En laat dat nou iets zijn, waar deze journalist blij van wordt…

 

Janine de Wit: redacteur
Gebeurt er iets leuks, geks of spannends in Nederland? Dan stapt Janine direct op de fiets, in de auto of in de trein. Janine schrijft namelijk voor de redactie binnenland. Een leuke bijkomstigheid: lekker veel op pad. Want waarom zou je binnen gaan zitten als je buiten achter de leukste verhalen kunt komen? Daarna werkt ze haar verhalen uit op de redactie, want daar vindt ze het stiekem ook heel gezellig.

Charlotte Goldhoorn: redacteur
Vreemde figuren, rare snuiters en wonderlijke wezens. Niemand weet precies wáár Charlotte ze vandaan haalt, maar ze weet ze te vinden. Elke week vult ze er twee raar-pagina's in de krant mee. Verder tikt ze heel veel stukjes voor de site. 

 

Nathalie Strijker: redacteur
Als zij voorstelt om een recept te maken voor de krant, zeg je geen nee. Want je weet dat ze de baksels daarna meeneemt naar de redactie en tegen haar taarten kan geen Jamie Oliver op. Voor de 7Days brouwt ze vooral verhalen over films en buitenlands nieuws.

 

Judie Jaspers
Judie Jaspers: redacteur
Lachen om goeie (maar zeker ook slechte) grappen, rummikubben met haar oma en Netflixen. Daar houdt Judie zich buiten haar werk graag mee bezig. Oja, en ze is fan van taal en woorden. Al heeft ze wel afgeleerd om haar vrienden op spelfouten te wijzen, want dat maakt haar niet populairder. Op de redactie van Kidsweek en 7Days houdt ze zich bezig met buitenlands nieuws. Haar mooiste verhaal tot nu toe? Dat over Muhammad (15) uit Syrië.

Cora
Cora van der Weijredacteur 
Wie wil weten hoe het allemaal begon met Kidsweek, moet bij Cora zijn. Zij loopt het langst van iedereen op de redactie rond en doet dat altijd hooggehakt en vaak kortgerokt. Geef haar een rol Mentos en je krijgt er een ingewikkeld buitenlandverhaal helder voor terug. Met de lichtpuntjes er gratis bij. 

 

Marco Buddingh: vormgever
Die prachtige papieren 7Days? Die heeft Marco dus gemaakt. Ook fotografeert-ie soms voor de krant of website. Geef je 'm een setje stiften, dan tekent-ie binnen een paar minuten de mooiste fantasiewezens op je schrift, krant of zelfs skateboard.

 

Kim van Dusseldorp: vormgever
Kim zet elke week de helft van 7Days en een stukje Kidsweek in elkaar. Teksten en foto's, infograpics en tekeningen, zij zorgt dat ze op zo'n manier in de kranten verschijnen dat jij er chocola van kunt maken. 

 

Caroline Koster: vormgever
Caroline is vormgever van kleine broer Kidsweek. Als er een extra dikke krant gemaakt moet worden, helpt ze Marco en Kim zo nu en dan met het opmaken van 7Days. Leuk, want dat zijn meestal spreads waar ze haar creativiteit op los kan laten. 

 

Rolf Rosing
Rolf Rosing: beeldredacteur
Elke week de mooiste foto's, daar zorgt Rolf voor. Lekker zoeken en speuren naar het perfecte beeld voor 'Week in Beeld' en alle andere artikelen. Hij zet ook illustratoren aan het werk en stuurt fotografen op pad: van naar een aardbeving in Groningen tot een curlingbaan in Zoetermeer.

 

 

En dan zijn we er dus nog niet. Want er is ook nog een kudde freelancers die een belangrijke bijdrage aan 7Days leveren, maar niet fysiek op de redactie aanwezig zijn. Columnist Nils Verkooijen bijvoorbeeld en Selwyn Nypels, de gamerecensent. En boekrecensenten Annemarie Terhell en Nina Schouten. En in dit rijtje mogen ook onze striptekenaars Jean Marc van Tol (Kort & Triest) en Arne van der Ree (Jort) en profielillustrator Flos Vingerhoets bepaald niet ontbreken.  

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden